Vormingsaanbod

Vormingsaanbod over de wetenschap rond gezonde levensstijl. Leer hoe je de inzichten binnen het gebied van de Levensstijlgeneeskunde kan gebruiken om chronische ziekten aan te pakken. In je eigen leven of bij je patiënten.

Sauna

1 december 2022
Sauna en langer leven: hoe sauna bijdraagt aan onze gezondheid

Dagworkshop, organisator: LifeMe vzw

Saunagebruik is geassocieerd met een langer leven. Maak kennis met de wetenschap rond warmte/koude therapie, en zet het ter plaatse meteen om in de praktijk!

Elk jaar jonger - Reginald Deschepper

Een boek over de wetenschap van verjonging of hoe je de tijd te slim af kan zijn

Dit boek helpt je het onderscheid maken tussen veelbelovende interventies en pure kwakzalverij, zodat je kunt kiezen wat voor jou mogelijk en wenselijk is, nu en in de nabije toekomst.

Elke jaar jonger_Boek Reginald Deschepper_langer leven_longevity.jpg
Leren op afstand

BINNENKORT

Slaap management via dieet-en levensstijl strategieën: Word meester over je slaap

E-learning cursus

Je zal met wetenschappelijk onderbouwde gezonde dieet- en levensstijl gewoonten leren om slaapproblemen aan te pakken. Je zal na afloop in staat zijn om stress te managen voor een betere slaap, in je eigen leven en die van je patiënten. Verder zal je beter worden om in het optimaliseren van je bioritme en slaapkwaliteit.

LifeMe podcast

Beluister de LifeMe podcast op je favoriete podcast app

Luister naar inspirerende gesprekken met topexperten over dieet- en levensstijlinterventies voor de aanpak van chronische gezondheidsproblemen.

LifeMe podcast je levensstijl als medicijn.png
Je levensstijl als medicijn_Zo word en blijf je gezond.jpg

Je Levensstijl als Medicijn - Reginald Deschepper

Inspirerend en educatief boek over gezonde levensstijl

We leven gemiddeld langer dan ooit tevoren, maar helaas zijn er ook steeds meer mensen chronisch ziek. Onderzoek toont echter aan dat je zelf heel wat kunt doen om chronische ziektes te voorkomen of zelfs om te keren.
Dit boek zet de zeven pijlers van een gezonde levensstijl op een rij: minder stress, meer bewegen, een gezonde voeding, sociale steun, voldoende slaap, een positieve mindset en een gezonde omgeving.

 

Meer te weten komen over onze experten?

 

Meer te weten komen over onze blogposts?