vr 21 apr.
|Gent
Trainen voor een langer leven: Hormoonbalans en de regeling van de cellulaire signaalsymfonie.
Hormonen doen veel meer dan je denkt. Ze beïnvloeden je hele lichaam, je geest én je hele fysiologie. Lichaamsbeweging en gerichte dieet-en levensstijl interventies kunnen dit optimaliseren. Dit is belangrijk voor zowel een ‘gewone’ patiënt, als een atleet in je praktijk.

Tijd en locatie
21 apr. 09:00 – 17:00
Gent, Technologiepark-Zwijnaarde 105, 9052 Gent, België
Over het evenement
- Deze opleiding wordt georganiseerd vanuit ACREHAB -
Beschrijving
INHOUD
Hormonen doen veel meer dan je denkt. Ze beïnvloeden je hele lichaam, je geest én je hele fysiologie. Lichaamsbeweging en gerichte dieet-en levensstijl interventies kunnen dit optimaliseren. Dit is belangrijk voor zowel een ‘gewone’ patiënt, als een atleet in je praktijk. Deze navorming zal wetenschappelijke trainingsperspectieven en gezonde gewoonten aanreiken voor een langer en gezonder leven. Kan je trainen om je cortisol te verlagen, of je testosteron of groeihormoon te verhogen? Wat is de nieuwe wetenschap rond de cellulaire signaalsymfonie van je lichaam – dat je lichaam nodig heeft om al zijn metabole processen goed uit te voeren? Met de nadruk op een persoonlijke aanpak worden er richtlijnen gegeven om deze processen te gaan beïnvloeden. De ‘minimal effective dose’ van de aangereikte levensstijlinterventies en het tijdframe waarin er verbetering kan verwacht worden, wordt steeds meegegeven.
LEERDOELEN
1. Wetenschappelijke inzichten over training, aangevuld met gerichte dieet-en levensstijl interventies, praktisch maken voor de klinische praktijk van de kinesitherapeut, bewegingswetenschapper, trainer of coach.
2. Uitwerken oefenschema en coaching plan met gerichte gepersonaliseerde aanpak voor de patiënt met focus op duurzame gedragsverandering.
3. Nadruk op het belang van multidisciplinaire of transdisciplinaire ondersteuning voor de juiste ondersteuning van de cliënt: netwerken creëren, doorverwijzingsstructuren, communicatie met artsen, etc.
DOELPUBLIEK
Kinesitherapeuten, bewegingswetenschappers, personal trainers, iedereen met een passie voor sport en training.