top of page

Events en vormingen

LifeMe Symposium - Onze hormonen, onderschatte helden?

In dit vierde LifeMe symposium focussen we dit jaar op de invloed van onze hormonen op onze gezondheid.
Het symposium zal dit jaar in het teken staan van het boek 'Onze hormonen, onderschatte helden' van gynaecologisch osteopaat Lieselot Theys. Dit boek belicht het belang van ons hormonaal systeem voor onze algemene gezondheid en biedt een gebruiksvriendelijk totaalplan om je hormonale gezondheid te verbeteren.
Tijdens het symposium zullen we dieper ingaan op onderwerpen zoals de werking van de schildklier, bijnieren en geslachtshormonen, de impact van hormonen op de menstruatiecyclus en je libido.
Zoals elk jaar zal het symposium een mooi evenwicht hebben tussen onderzoekers en klinische experten. We zullen onderzoeken welke klachten normaal zijn en welke niet, en hoe we onze eigen hormonale gezondheid en 'onverklaarbare' klachten kunnen onderzoeken.

E-learning: De kracht van ademhaling.

Wil jij als coach of kinesitherapeut meer kunnen betekenen voor jouw cliënten op het gebied van stressvermindering en veerkracht? Dan is deze online cursus iets voor jou! Tijdens de cursus leer je alles over de fysiologie van ademhaling en de voordelen van ademhalingstechnieken. Je ontdekt de verschillende soorten diepe ademhaling en leert hoe je jouw patiënten hierbij kunt begeleiden, met of zonder biofeedback. Bovendien krijg je tips en tricks en leer je welke apps en tools er beschikbaar zijn voor duurzame begeleiding thuis. Na het volgen van deze cursus ben je in staat om ademhalingstechnieken klinisch toe te passen en cliënten te helpen bij specifieke gezondheidsproblemen zoals angst, depressie, hypertensie en chronische pijn. Vergroot jouw kennis en vaardigheden en biedt jouw cliënten een extra tool voor een betere gezondheid en welzijn!
De e-learning doorloopt men op ongeveer een  2 uur  geheel in eigen tempo

LifeMe podcast

Welkom bij de LifeMe podcast! We praten elke aflevering met interessante experten in hun vakgebied over een specifiek thema binnen de Levensstijl Geneeskunde. We onderzoeken welke rol levensstijl speelt om jouw gezondheid te verbeteren, je te beschermen tegen mogelijke chronische ziekten, of om jouw ziekteproces gunstig te beïnvloeden.

Opkomende vormingen: Lijst
bottom of page