top of page

Levensstijlgeneeskunde (paramedisch)

Focus op een gezonder en langer leven

Chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten of slechte bloedwaarden, verouderingsprocessen, bepaalde kankers, diabetes types 2, enz. kunnen onder controle gehouden worden dieet en levensstijl interventies. Maak een afspraak om weer controle te krijgen over jou gezondheid, op weg naar een optimale gezondheid.

Levensstijlgeneeskunde (paramedisch) - Lang en gezond leven: Onze diensten

Levensstijl-georiënteerde labo-onderzoeken

Om onderliggende oorzaken van ziekten aan te pakken

Inleiding

Bij het Huis der Levensstijl behandelen we niet alleen symptomen, maar werken we ook aan de onderliggende oorzaken van bepaalde ziekten. Dit kan bv. door middel van klassieke en leefstijl-georiënteerde laboratoriumonderzoeken. In het geval van chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten of obesitas, kan door middel van deze onderzoeken een gedetailleerd inzicht krijgen in de onderliggende oorzaken van de aandoening. Hierdoor kunnen gerichte interventies voorgesteld worden om de aandoening te bestrijden of te voorkomen dat deze verergert.

Klassieke labo-onderzoeken

Klassieke laboratoriumonderzoeken, zoals bloed- en urine-analyses, kunnen inzicht geven in de hormonale balans, spijsvertering, stofwisseling en immuunstatus van het lichaam. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om te bepalen welke aanpassingen in de levenssstijl, zoals voeding en beweging, nodig zijn om de gezondheid te verbeteren.

Levensstijl-georiënteerde labo-onderzoeken

Leefstijl-georiënteerde laboratoriumonderzoeken, zoals bepaling van vitamines, mineralen, antioxidanten, Omega 3-vetzuren, en andere bio-markers, kunnen inzichten geven in de hoeveelheid en kwaliteit van voeding die uw lichaam ontvangt. Hierdoor kunnen gerichte aanpassingen in voeding voorgesteld worden, waardoor uw lichaam beter in staat is om gezond te blijven of zich te herstellen van een aandoening.

Praktisch

Bent u geïnteresseerd in levensstijl-georiënteerde laboratoriumonderzoeken? Wij werken samen met Fidlab om bloedanalyses af te nemen (let op, je hebt een voorschrift van uw arts nodig om bloed te laten afnemen). Daarna begeleiden we je graag verder om je bloedresultaten uit te leggen en een gericht behandelplan op te stellen. Nog niet helemaal zeker hoe dit net zit? Neem dan gerust contact met ons op.

Levensstijlgeneeskunde (paramedisch) - Lang en gezond leven: Lijst

Voedings- en levensstijlstrategieën

Voedingsstrategieën inzetten tijdens de behandeling

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat voeding een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van chronische welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht en (auto-)immuniteit. Een van de belangrijkste aspecten van voeding is de aandacht voor de darmbacteriën. Tijdens een sessie zal er vanuit een levensstijl-therapeutisch standpunt gekeken worden naar uw voedingspatronen. We stellen dan samen met u een op maat gemaakt voedingsplan op. Hierdoor kunt u uw darmflora verbeteren en uw lichaam van de juiste voedingsstoffen voorzien waardoor uw risico op chronische welvaartsziekten zal verminderen.

Voedingsadvies

Het is echter belangrijk op te merken dat er voor een echte dieetbehandeling en -opvolging, wordt doorverwezen naar een behandelende arts en/of diëtist.

Bewegingsstrategieën inzetten tijdens de behandeling

Daarnaast bekijken we ook welke bewegingsstrategieën we kunnen inzetten die passen bij jouw gezondheidsdoel. Dit kan door middel van gerichte oefeningen, trainingsplannen en aanpassingen in bewegingspatronen.

Stress- en slaapmanagement

Tijdens de behandelingen gaan we waar nodig ook werken aan stress- en slaapproblemen. Meer informatie over hoe we dit aanpakken via bv . hartcoherentie, biofeedbacktraining en inzichten over je biologische klok kan je vinden bij de sectie over stress- en slaapmanagement.

Levensstijlgeneeskunde (paramedisch) - Lang en gezond leven: Lijst
bottom of page