top of page

Boeken aangeraden door de LifeMe podcast experten

Nog meer inzicht in je gezondheid

De LifeMe podcast heeft als doel om meer gewaarwording te creëren rondom bewezen, helende kracht van de Levensstijlgeneeskunde via allerlei projecten die uitgaan van de LifeMe vzw.

Aflevering 4 – Boektip van Len De Nys

Kleine gewoontes - BJ Fogg

Ben je op zoek naar manieren om gezonde gewoonten te creëren? In onze 4e podcast-aflevering bespreken we het boek "Kleine gewoontes" van BJ Fogg. Z’n boek leert ons hoe we ons gedrag opnieuw kunnen vormgeven door te focussen op kleine, gemakkelijke veranderingen die een groot verschil kunnen maken. Vergeet ingewikkelde fitnessroutines en kortstondige goede voornemens - BJ Fogg laat ons zien dat het creëren van een gelukkiger, gezonder leven verrassend makkelijk en leuk kan zijn. Luister nu naar onze aflevering en ontdek de geheimen van gewoontevorming!

Aflevering 10 - Boektip van prof. Steven Laureys

Het No-nonsense meditatie boek - Steven Laureys

Heb je ooit overwogen om te beginnen met mediteren? In onze nieuwste podcast-aflevering bespreken we het boek "Het no-nonsense meditatieboek" van topneuroloog Steven Laureys, die al jaren onderzoek doet naar de effecten van meditatie op de hersenen. Het boek biedt inzicht in de werking van meditatie en de positieve effecten op lichaam en geest. Door middel van toegankelijke oefeningen word je gestimuleerd om zelf te mediteren en kan je al na enkele minuten per dag het verschil merken. Minder stress en angst, een betere focus en zelfs een positieve impact op het immuunsysteem zijn slechts enkele van de bewezen voordelen. Luister nu naar onze aflevering en ontdek hoe meditatie ook jouw leven kan veranderen!

Aflevering 11 - Boektip van prof Hanno Peil

Diabetes type 2? Maak jezelf beter.

Heb je ooit nagedacht over de mogelijkheid om diabetes type 2 te voorkomen of om te draaien? In onze 11e podcast-aflevering bespreken we het boek "Diabetes 2? Maak jezelf beter!" van Hanno Pijl, dat je helpt om met behulp van een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan diabetes type 2 onder controle te krijgen. Door adviezen over voeding, recepten en leefstijlaanpassingen krijg je meer energie, wordt je slanker en verbeteren je bloedsuikers, waardoor medicijngebruik afneemt. Het boek biedt veel informatie over de nieuwste inzichten van de ziekte en helpt je om diabetes type 2 onder controle te krijgen. Luister nu naar onze aflevering en ontdek hoe je diabetes type 2 kan voorkomen en terugdraaien!

Aflevering 15 - Boektip van dr Heiko De Schepper

Prikkelbare darmen - Heiko De Schepper

Voel jij je ook vaak onbegrepen als je weer eens last hebt van buikpijn? Dan is deze podcast aflevering over het boek 'Prikkelbare darmen' met Dr. Heiko De Schapper iets voor jou! Het prikkelbaredarmsyndroom is een veelvoorkomende darmaandoening waar nog veel onduidelijkheid over heerst. In deze aflevering vertelt Dr. Heiko De Schapper alles wat je moet weten over PDS. Hij legt uit hoe het mechanisme in elkaar zit en waarom het syndroom zo lastig vast te stellen is. Ook nuanceert hij de vele mythes die erover de ronde doen.

Aflevering 18 - Boektip van Joeri Calsius

Het gelaagde lichaam - Joeri Calsius

Ben je op zoek naar een nieuwe manier om te werken aan spanning, medisch onverklaarbare klachten, burn-out, angst, depressie, chronische pijn of trauma? Dan moet je zeker luisteren naar onze nieuwste podcastaflevering over geïntegreerd lichaamswerk en psychotherapie!
We bespreken de inzichten van Joeri Calsius, auteur van boeken die lichaamswerk en psychotherapie samenbrengt om jouw unieke situatie aan te pakken. In deze aflevering introduceren we Experiential Bodywork®, een wetenschappelijk onderbouwde therapiekapstok waarmee we het lichaam leren benaderen als een gelaagd fenomeen en als een unieke toegangspoort tot de binnenwereld van de patiënt.

Aflevering 19 - Boektip van prof Reginald Deschepper

Elk jaar jonger - Reginald Deschepper

Zeker weten dat je oud worden niet kan tegenhouden? Think again! De wetenschap van verjonging zit de laatste jaren in een stroomversnelling en er zijn bewezen én veilige technieken om het verouderingsproces te vertragen en in sommige gevallen zelfs om te keren.
In onze 19e podcastaflevering praten we met Reginald Deschepper, auteur van het boek 'Elk jaar jonger', over de belangrijkste mechanismes van veroudering en verjonging en hoe je het onderscheid kan maken tussen veelbelovende nieuwe interventies en kwakzalverij.

Aflevering 20 - Boektip van Dominique Bourgeois

Bewegingsperceptie ontrafeld - Paul Sercu & Dominique Bourgeois

Ben jij geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op het gebied van bewegingsperceptie? Dan is deze podcast aflevering over het boek "Bewegingsperceptie ontrafeld" iets voor jou! In dit naslagwerk delen Paul Sercu en Dominique Bourgeois hun inzichten over onder andere de rol van fascia in onze gezondheid en beweging, de behandeling van bewegingsstoornissen en de meerwaarde van fasciatherapie voor de algemene kinesitherapie. Dit boek is het resultaat van jarenlange transdisciplinaire literatuurstudie en praktijkervaring

Aflevering 21 - Boektip van Vera Wisse

Eet als een atleet - I'm a Foodie

Ben jij een sporter en wil je het maximale uit je sportprestaties halen? Dan is de podcast aflevering over het boek "Eet als een atleet" zeker iets voor jou! In deze aflevering delen Vera Wisse en I'm a Foodie hun inzichten over sportvoeding en beantwoorden ze vragen als: "Hoe zit het nu echt met pasta, eieren, eiwitpoeders, supplementen en shakes?". Een goed voedingspatroon is namelijk essentieel voor elke sporter om beter te kunnen presteren, hongerklop te voorkomen en sneller te herstellen na een training of wedstrijd.

Aflevering 23 - Boektip van Dirk Nielandt

Chronisch genezen - Dirk Nielandt

Chronisch genezen met Multiple Sclerosis - de kracht van een positieve levenshouding! In deze podcast aflevering bespreekt Dirk Nielandt zijn persoonlijke verhaal over hoe hij omging met de diagnose multiple sclerose en hoe hij het hoofd biedt aan deze auto-immuunziekte. Hij gelooft dat een gezonde levensstijl, lef en verbeelding kunnen helpen om deze ziekte af te remmen of zelfs te voorkomen. Dit inspirerende boek is niet alleen waardevol voor mensen die te maken hebben met chronische ziektes, maar ook voor mensen die gezond zijn en meer willen leren over het belang van een positieve levenshouding.

Aflevering 25 - Boektip van Jaap Wonders

Alledaags Wonderlijk leven - Jaap Wonders

Op zoek naar manieren om van jouw alledaagse leven iets wonderlijks te maken? Dan is het boek "Alledaags wonderlijk leven" van Jaap Wonders een absolute aanrader. In deze aflevering van onze podcast bespreken we de inzichten en adviezen die hij deelt over gezond leven, positieve gezondheid, voeding, beweging, slaap en nog veel meer. Jaap Wonders is niet alleen revalidatiewetenschapper en fysiotherapeut, maar ook leefstijltherapeut en weet als geen ander hoe je van het alledaagse een wonderlijk leven kunt maken.

Afleveringen 38 en 39 - Boekentip van Lieselot Theys

Onze hormonen, Onderschatte helden - Lieselot Theys

De missie van Lieselot Theys is glashelder: je in staat stellen om je hormonen diepgaand te begrijpen, zelf te onderzoeken en optimaal te ondersteunen.

Aflevering 44 - Boekentip van Leen Steyaert

Stralend door de menopauze - Leen Steyaert

Dit is de beschrijving van het item. Gebruik deze ruimte om een beschrijving te geven van de diensten, producten, artikelen, teamleden of iets anders dat je op de website wilt benadrukken. Heb je veel te vertellen? Maak van dit onderdeel gemakkelijk een volledige pagina door op 'Maak een pagina van dit item aan' te klikken in het menu.

Boekentips: Lijst

Luister naar de LifeMe podcast

Boekentips: Tekst
bottom of page