top of page
  • Foto van schrijverLen De Nys

De drie beste boeken over het microbioom.

Je darmbacteriën staan in voor je vertering, darmgezondheid, gewichtsregeling, immuniteit, mentale welzijn en algemene goede gezondheid. Dankzij nieuwe wetenschap weten we steeds meer over hoe we deze geheime superhelden in je darmen kunnen ondersteunen. Redenen genoeg om hier meer over te lezen dus!


door: Len De Nys

Microbioom, darmbacteriën, darmflora


Boekentips voor een betere darmflora of beter microbioom. Het boek vol energie met vezels, het brein in je buik en total gut balance. Geschreven door wetenschappers die de wetenschap vertalen naar de praktische handvaten om toe te passen in de pratijk.

Ik ben Len De Nys, founder van het Huis der Levensstijl. Wij bieden vorming en consultancy binnen het gebied van de Levensstijlgeneeskunde in België. Dankzij mijn PhD project over 'Healthy Ageing' of 'Gezond ouder worden' krijg ik diepe wetenschappelijke inzichten over all things healthy lifestyle. Ik vat deze wetenschap graag samen en leg dan hapklare praktische handvaten op je bord.


Ik heb al talloze boeken gelezen over dieet- en levensstijl. Hier is mijn top drie van beste boeken over je darmbacteriën en hoe je ze gezond kan houden. Deze boeken bevatten de laatste wetenschappelijke evidentie én geven hapklare strategiën om in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan.


 

Vol energie met vezels - boek over gezonde darmbacteriën

Vol energie met vezels – Dr. Will Bulsiewics

Will Bulsiewicz is gastro-enteroloog en deskundige op het gebied van darmgezondheid. Dagelijks helpt hij patiënten en leden van zijn #plantfed-gemeenschap om te stoppen met overmatig gehypete diëten en ze naar een geheel nieuwe manier van leven te brengen. Hij vertaalt de moeilijke literatuur in hapklare brokken en pakt alle mythes aan. Hij legt ook duidelijk uit waar nog meer wetenschap moet over bijkomen vooraleer er duidelijke richtlijnen kunnen gegeven worden.

Als je één ding gaat onthouden van dit boek, dan is het wel: goede darmgezondheid = vezels, vezels, vezels!

Je kan deze ‘gut health' dokter ook volgen op instagram @theguthealthMD
Het brein in je buik – Dr. Justing & Erica Sonnenburg

Dit koppel is ongelooflijk onderscheiden in het darmbacterieonderzoek. Na veel academische publicaties vonden ze dat het tijd was om een wetenschappelijk-populair boek te schrijven om hun kennis met het grote publiek te delen. Om de nieuwste wetenschap in de praktijk te kunnen omzetten moet je dit boek zeker lezen.
Total gut balance – Dr. Mahmoud Ghannoum

Dr. Mahmoud Ghannoum spreekt over een belangrijke component van het microbioom: Het ‘mycobiome’. Dit zijn schimmels die in ons lichaam leven en verklaren hoe voedingskeuzes deze bacteriekolonies gaat beïnvloeden en hoe een goede balans belangrijk is voor ons welbevinden. Hoewel dit wat raar klink, heb ik er heel wat duidelijke praktische handvaten aan over gehouden.Leer meer: Dit was de laatste blogpost in een hele serie over de darmbacteriën. Lees verder over wat het microbioom net is, welk dieet het beste is voor de darmacteriën, wat je kan doen vanaf de geboorte voor een gezonde bacteriekolonies, en of probiotica echt een wonderpil is voor je gezondheid; op de Huis der Levensstijl blog.
Was dit interessant? Deel deze Huis der Levensstijl blog met mensen die hun levensstijl kunnen gebruiken als medicijn.


 

Wil je meer te weten komen over de wetenschap van Gezonde Levensstijl?


 

Geschreven door Len De Nys, founder van Huis der Levensstijl en host van de Levensstijl als Medicijn (LifeMe) podcast.


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page